- Dödsannonser

Hasselön-Stenshults släktförening

En förening för ättlingar till Anders och Börta

Karin Wetterström har lämnat oss

Den 20 april 2014 somnade Karin in i sitt hem efter ett långt och innehållsrikt liv. Hon var mycket aktiv inom Bohusläns spelmansförbund under många år och dansade också folkdans. Men det vi minns mest är att hon var med och startade vår förening där hon var ordförande under många år. När vi hade årsmöte tog hon alltid emot klädd i sin vackra folkdräkt. Bilden till höger är från årsmötet 2005. Här berättar Karin för alla närvarande om hur föreningen kom till och hur vårt register fungerar. Det var en stående punkt på dagordningen.

 

För ett antal år sedan lämnade hon över ordförandeklubban till mig men hon fanns ändå alltid vid min sida. Hon fortsatte att hålla i vårt gigantiska släktregister ända till förra året och hon var inte ett dugg främmande för datorer. Ibland kunde hon ringa och undra varför skrivaren inte gjorde som hon sa eller vart ett dokument tagit vägen. Vi löste alltid problemen tillsammans och när vi gjort det blev det alltid kaffe och hembakt kaka vid hennes köksbord.

 

Jag kommer att sakna de där stunderna vid Karins köksbord och jag kommer att sakna Karins telefonsamtal som alltid började med: Hej det är Karin, kommer jag och stör? Nej, Karin du kom aldrig och störde, du var klippan jag kunde luta mig på när det kom kluriga släktfrågor. Oftast kunde hon släktnumret i huvudet bara man sa ett namn.

 

Torsdag den 15 maj skulle min far ha fyllt 95 år om han hade levat. Denna dag får vi ta farväl av dig i Torps kyrka. Du blev 90 år och du var fantastisk in i det sista.

 

Det är tungt att mista goda vänner men du kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Och jag undrar om inte Henry har spelat upp till dans och du dansar i din fina dräkt igen.

 

Agneta Karlsson, ordförande i Hasselön-Stenshults släktförening

 

Länkar:

Bohusläns spelmansförbund - Karin Wetterström in memorandum av Gjert Magnusson

Hasselön-Stenshults släktförening, Bankgiro:

info@hasselon-stenshult.se